martes, 11 de septiembre de 2012

Un passeig per Dubrovnik (Croacia)

Aquest agost ha estat el primer cop que he anat a fer un creuer pel Mediterrani. No les tenia totes. Mai m'ha agradat tenir falta de llibertat i tenir el temps limitat per visitar un nou país i menys, dins un vaixell.

Però, l'hora de complir el dessig d'un familiar s'ho valía. Premíses i dessitjos: Unió, Mediterrani, Europa i Agost. Doncs apa, Creuer. Itinerari: BARCELONA-MARSELLA-FLORENCIA-PISA-ROMA-NAPOLS-VENECIA-DUBROVNIK.
En 15 dies França, Italia i Croacia d'una sola tirada. Amb el que m'agrada passejar un mínim de tres dies per les ciutats...

Típic carrer empinat dins la Fortalessa desde Placa.
I, començaré per la ciutat croata. Amb 9 anys que tenia veia per la TV com vides de persones en ansies de llibertat, independència i lluita acababen al fons de l'oblit. Creieu-me si us dic que les meves idees polítiques s'aproximen als seus idearis. No us espenteu. Sóc català. (encara que aquest bloc no serveixi per fer una tessina d'un tema tant estimat com difícil de que ho entengueu a la primera. Sino veieu els habitants de la Península Iberica...).

Encara que Dubrovnik no és la capital de Croacia, l'itinerari establert ens comunicava que sortiem de Nàpols i, per dos dies (un de recorregut) ens desperatriem al port de dita ciutat.
Sv. Marije

24 hores. 24 hores per endinsar-me en la cultura i patrimoni artístic d'aquesta bella ciutat. Suficient.
Dubrovnik són d'aquelles ciutats que s'ha de visitar un cop a la vida perque t'enamores només trepitjar.

Stari Grad
Petita fortalessa de camins estrets i enpinats, ple de verd de la vegetació, blanc de les parets, vermell de les taulades rodejat d'un blau turquessa del Mar Adriàtic. Una fortalessa plena d'història remoguda pels vestigis d'uns últims atacs de principis dels Anys 90 dels segle passat.

No us la podeu perdre. No perque sigui barat, no perque hagueu de bescanviar € per Kunas (moneda official del país) perque s'acepta tan l'una com l'altra. És el de menys.
Sino per les seves platges, el seu ambient, els seus colors. Croacia.

Un mímim de dos dies, és perfecte per formar part d'un itinerari amb cotxe, fent el triangle Sarajevo-Split-Dubrovnik.

Ciutat: Dubrovnik (Croacia) 2012.
Idioma: Croata. Àngles.
Clima: Mediterrani.
Moneda: Kuna (acepten Euro)
Es visita en: 2 dies (màx).

No hay comentarios:

Publicar un comentario