martes, 11 de septiembre de 2012

Rutes Literàries per Barcelona: La Sombra del Vent.

Busqueu una manera diferent, divertida, única de visitar Barcelona? Ja esteu cansats de visitar sempre el mateix encara que, "no sapigueu de la Missa, la meitat"? No saps el que s'amaga darrera de l'Arc de Triomf, que era el Parc Güell en un primer moment o ja et saps de memòria la vida i miracles de Antoni Gaudi i altres artistes del món artístic, polític.., Ramon Berenguer i altres Comptes de la Corona Catalana, la Barcino etc...? En definitiva, cansats de Rutes turístiques per Barcelona que les ha fet tothom?

Si voleu sentir-vos únics, heu de rebuscar molt bé perque Barcelona, com a tal és plena de llegendes que volen ser descobertes per vosaltres. Per tu.

Hi ha molts exemples. Desde les més terrorífiques a les més "podia haber estat i no ho és" de la Ciutat Comtal o a les sorgides de la ment d'un escritor.

La gran majoria de rutes són a peu però, són plenes de màgia. Plenes d'anecotes com, sabies que en el Barri Gòtic es va reorganitzar tot rodar-hi la Paris decadent del film "El Perfum"? El carrer Ferran, la Plaça Felip Neri, la catedral, el laberint d'Horta,... O les rutes programades en el Cementiri de Montjuïc o el de Poblenou a plena nit de Tots Sants (Halloween) ambientades amb guíes vestides d'època? Diferent, eh?!


C.Santa Anna - Llibreria Sampere
Arc del Teatre
Font de Canaletes. Anys 50.
El que ens ocupa en aquest bloc és una Ruta Literària. Us seré sincer, era al·lèrgic a llegir. Ho feia per obligació però, gràcies a l'actual qualitat de la televisió i al haber treballat en hotels de 4 i 5 estrelles de Barcelona amb horaris estranyissims per la resta de mortals em va endinçar, de nou al món de la lectura. Cansat d'explicar sempre el mateix desde un taulell de que fer a Barcelona a un turista i, acabant sugerint-li agafar el bus turístic doncs, no donava la sensació de que el turista t'ho agraïs.

Si us demano una novela que passi a Barcelona potser m'en direu moltes com, "Nada" de Cármen Laforet però, us convido a endinsar-vos a la bella Barcelona de Post-Guerra de Carlos Ruíz Zafón. Si, aquella trilogia novelística de "La sobra del Vent", "El Joc de l'àngel" i "El presoner del Cel" ambientada en aquesta ciutat. Des del Barri Gòtic. Des de la llibreria dels Sampere.

Després de que "La sombra del Vent" es convertis en Best Seller a Europa i al Món és molt fàcil trobar aquesta ruta en català, castellà o anglès per lectors que van darrere les petjades d'en Daniel en busca del Cementiri dels Llibres Oblidats. El preu és barat i pots trobar alguna que altra promoció (uns 7 euros), encara que la pots fer al teu aire, des del Carrer Santa Anna, Gòtic, Born o fins hi tot al Tibidabo. Mira Barcelona amb uns altres ulls. Disfruta-la!

Més informació a www.atrapalo.com, www.lastminute.com

Més endavant trobareu les Rutes de "El joc de l'àngel" i "El presoner del Cel" de Carlos Ruíz Zafón. "Degut a la negativa de l'escritor a que la triologia es porti al cinema, no dubteu en tornar a rellegir les aventures de Sampere i el Senyor Fermí".

No hay comentarios:

Publicar un comentario